Како избрисати свој Хотмаил или Оутлоок налог е -поште

Како избрисати свој Хотмаил или Оутлоок налог е -поште

Повремено у животу било које адресе е -поште дође тренутак када је потребно одморити. Можда пати од превелике количине нежељене поште или непрофесионалног корисничког имена, или сте можда само одлучили да се пребаците на новог провајдера е -поште.



Али како да избришете Оутлоок е -адресу? И како да избришете Хотмаил налог? Ако желите да избришете адресу са било којим од два провајдера, који је поступак?

Да бисте сазнали више, наставите са читањем.





Како избрисати Оутлоок или Хотмаил налог

И Оутлоок и Хотмаил су у власништву и њима управља Мицрософт. Ако имате налог е -поште са било којом услугом, он је нераскидиво повезан са остатком вашег профила на вашем Мицрософт налогу.

Као такав, не можете избрисати свој Оутлоок или Хотмаил налог без брисања Мицрософт налога.



У зависности од случаја употребе, то можда није разборито нити могуће. Многе друге услуге зависе од вашег Мицрософт налога, укључујући Виндовс, Ксбок Ливе, Мицрософт 365 и Мицрософт То-До.

Ако желите да избришете свој Мицрософт налог, следите доле наведене кораке:

  1. Иди на аццоунт.мицрософт.цом и унесите своје акредитиве за пријављивање.
  2. Кликните на Иоур Инфо картицу при врху странице.
  3. Померите се надоле до Помоћ за Мицрософт налог одељак.
  4. Кликните на Како затворити свој рачун .
  5. Одаберите да ли желите да Мицрософт задржи ваше податке 30 дана или 60 дана .
  6. Кликните Следећи .
  7. Прођите кроз различите сигурносне потврде.

30/60 дана након што довршите процес, можете се поново пријавити на свој налог користећи исте акредитиве да бисте га поново активирали.

О томе смо доста писали како да избришете свој Мицрософт налог ако вам је потребно више информација. У чланку је, између осталог, описано како избрисати Мицрософт налог у оперативном систему Виндовс.

Како избрисати Оутлоок или Хотмаил адресе е -поште

Дакле, одлучили сте да брисање целог Мицрософт налога није најбољи начин поступања - али које друге опције су вам на располагању?

Срећом, Оутлоокова подршка за псеудониме значи да још увек имате избора. Да бисте наставили, следите ове кораке:

како фотографије учинити приватним на фејсбуку 2018
  1. Направите нови Оутлоок псеудоним е -поште.
  2. Промените подешавања пријављивања.
  3. Промените примарну адресу е -поште на свом налогу.
  4. Избришите стару адресу е -поште.

1. Креирајте нову Оутлоок адресу е -поште

Пре него што почнете да бринете о томе како да избришете стару Оутлоок адресу е -поште, прво морате да креирате нову. Живеће под истим кишобраном Мицрософт налога као и ваша тренутна адреса.

Да бисте започели процес, пријавите се у Оутлоок веб апликацију, кликните на Геар у горњем десном углу и изаберите Прикажи све поставке програма Оутлоок .

У новом прозору идите на Е -пошта> Синхронизуј е -пошту> Псеудоними е -поште> Управљај или изабери примарни псеудоним . Ваш прегледач ће се отворити. Додајте нови псеудоним кликом на Додајте е -пошту .

Сада имате две могућности:

Можете или да креирате потпуно нову адресу е -поште или да додате постојећу адресу е -поште на другом Мицрософт налогу у пријемно сандуче програма Оутлоок. Ова последња опција је корисна ако желите да спојите стари Хотмаил налог са својом новијом Оутлоок адресом е -поште.

Када унесете потребне податке, притисните Додајте псеудоним дугме. Нова Оутлоок адреса е -поште је сада активна. Можете га користити за слање и примање е -поште одмах.

2. Промените поставке пријављивања у програму Оутлоок

Ваша стара адреса е -поште ће се и даље користити за пријављивање у друге Мицрософт апликације и услуге; нећете моћи да га заиста оставите у прошлости.

Тај проблем можете решити тако што ћете изабрати која од ваших Оутлоок адреса е-поште има дозволе за пријављивање на вашем налогу. Када погледате своју листу псеудонима, кликните на Промените подешавања пријављивања при дну екрана да бисте извршили измене. Означите поља за потврду поред налога којима морате омогућити приступ и кликните на њих сачувати кад будете спремни.

Белешка: Не можете да промените поставке пријављивања за примарни Оутлоок налог.

3. Промените примарну адресу е -поште

Нећете моћи да избришете своју Оутлоок или Хотмаил адресу ако претходно не уклоните њен статус примарне адресе на налогу.

Да бисте уклонили привилегије старе е -поште, вратите се на Е -пошта> Синхронизуј е -пошту> Псеудоними е -поште> Управљај или изабери примарни псеудоним у Оутлоок -у Подешавања мени.

На екрану ће се приказати листа свих ваших адреса е -поште. Идентификујте нову адресу коју сте управо креирали, а затим кликните на одговарајућу Учини примарним дугме и прихватите потврду на екрану.

4. Избришите стару адресу е -поште програма Оутлоок

Након што сте креирали псеудоним е -поште и учинили га (или један од ваших других псеудонима) примарном адресом на Мицрософт налогу, спремни сте за брисање старе Оутлоок адресе е -поште. Запамтите, праћење овог процеса значи да основни Мицрософт налог остаје непромењен.

Још једном отворите Оутлоок или Хотмаил веб апликацију и идите на Е -пошта> Синхронизуј е -пошту> Псеудоними е -поште> Управљај или изабери примарни псеудоним у Подешавања мени.

Пронађите Оутлоок е -адресу за брисање на листи, а затим кликните на Уклони дугме и прихватите потврду на екрану.

како направити транспарентну слику

Упозорење: Брисање старе е -поште значи да више не можете примати поруке на адресу. Побрините се да своју нову адресу е -поште дате свим компанијама, апликацијама или услугама које користе вашу стару адресу е -поште за контакт. Ако не обавестите услуге, могли бисте да изгубите приступ својим налозима.

Како избрисати Оутлоок налог

Ценимо то што је све помало збуњујуће (скоро као да Мицрософт не жели да избришете ваш налог), па хајде да поновимо кратко.

  • Не можете да избришете свој Оутлоок или Хотмаил налог а да не избришете и Мицрософт налог.
  • Да бисте избрисали стару адресу е -поште, прво морате да направите нови псеудоним е -поште и учините је примарном адресом налога.
  • Ако избришете адресу е -поште, више јој нећете имати приступ.

Све у свему, не препоручујемо потпуно брисање налога, осим ако намерно покушавате да очистите своје присуство на мрежи. Будући да је бесплатно креирање новог Мицрософт налога, има смисла само ставити свој стари налог у стање хибернације и почети изнова.

Објави Објави Твеет Емаил Како безбедно избрисати свој Гоогле или Гмаил налог заувек

Јесте ли размишљали о брисању Гмаил или Гоогле налога? Пратите ове кораке који вас воде кроз две опције које вам Гоогле пружа да бисте изашли из својих услуга.

Прочитајте следеће
Повезане теме
  • Интернет
  • Продуктивност
  • Савети за е -пошту
  • Мицрософт Оутлоок
  • Хотмаил
  • Мицрософтов рачун
  • Апликације за е -пошту
О аутору Дан Прице(1578 објављених чланака)

Дан се придружио МакеУсеОф -у 2014. године и био је директор партнерства од јула 2020. Обратите му се за питања о спонзорисаном садржају, уговорима о партнерству, промоцијама и свим другим облицима партнерства. Такође га можете пронаћи како сваке године лута по изложбеном подију на ЦЕС -у у Лас Вегасу, поздравите га ако идете. Пре писачке каријере био је финансијски консултант.

Више од Дана Прице

Претплатите се на наш билтен

Придружите се нашем билтену за техничке савете, критике, бесплатне е -књиге и ексклузивне понуде!

Кликните овде да бисте се претплатили